Una mica d’història…

 

La biblioteca Ignasi Iglésias es va obrir al públic la tardor de 1935 en resposta a la iniciativa d’un grup d’andreuencs que formaven la “Comissió pro-biblioteca” impulsada per intel·lectuals de l’època. Per les circumstàncies històriques del moment, pocs mesos després (abril 1936) es va fer una altra inauguració amb més protagonisme polític i ressò mediàtic.

Formava part de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Diputació de Barcelona, i en va ser membre fins que a 2002 es va crear el Consorci de Biblioteques de Barcelona, format per l’Ajuntament de la ciutat i la Diputació.

Durant 55 anys va ocupar el segon pis de l’Ajuntament del Districte i va esdevenir un centre de referència per a tot el barri. En el 1990 es va traslladar a l’edifici Josep Pallach i va ser una de les primeres biblioteques que va disposar de fons audiovisual i que va informatitzar els serveis. El setembre de 2002 es va instal·lar a Can Fabra, l’edifici rehabilitat de l’antiga fàbrica de fils Coats Fabra.

En cada trasllat s’ha renovat el fons i s’han millorat els serveis que s’oferien als usuaris, però s’ha mantingut ben custodiats els llibres, les revistes i altre material més significatiu per a la història del barri i de la biblioteca. Un d’ells és el diari que us mostrem.

 

 
A %d bloguers els agrada això: