1938

1-II-38

              

 “Ahir ens va ésser impossible de venir, a causa del bombardeig. Mes ben dit, de venir sí, el que va passar, fou que el bombardeig ens trobà a mig camí, a la Sagrera, i ens tinguerem de ficar dins un refugi molta estona. Quan va acabar, no vàrem poder trobar tranvia, i a peu retornarem a casa.

       Serà un diumenge que recordaré sempre mentre tingui memòria.”

 17-III-38  

  

 “Ens han enviat una nova revista titolada “Foc Nou”, editada per l’Ateneu Obrer de Sant Andreu, molt ben presentada. Tracta d’art, literatura, temes d’actualitat, etc.

Acompanyant  l’ofrena dels 4 nums primers, he rebut una carta del president del susdit Ateneu, molt atenta, de la que he acusat rebut donant gràcies.”

 

19-III-38  


“Hem passat tres dies horrorosos perquè hem tingut un bombardeig que ha durat 24 hores.

Mes ben dit, han sigut deu bombardeigs amb dues hores de pau en els intèrvals. Per aquest motiu, la Biblioteca ha funcionat amb una mica d’irregularitat, encara que no ha tancat cap dia, del tot. Avui dissabte, hem respirat una mica. Ha cessat aquell horror.”

 30-IV-38

“Acabem el mes sense cap accident notable a esmentar, pel que es refereix a la vida de la Biblioteca.

Malauradament, continuen els bombardeig ; aquests ultims dies bastants seguits. Demés, ens han deixat altres lectors, perquè han cridat les quintes del 28 i 29, i entre els del 28, per dissort hi ha mon germà.”

 2-8-38  

“Ha passat molt de temps sense cap nota meva en el Diari.  He estat un mes absent, perquè estava malalta. Una terrible desgràcia m’ha ferit, car he perdut a la guerra, el meu estimat germà, ferit al front de Balaguer, i mort a l’Hospital de Figueres. Deu el tingui a la seva gloria, que ja ho mereix el martiri i la seva resignació. Ja el vaig trobar mort, pobret.

 No tinc energia per a res. Les dificultats augmenten de dia en dia, pel menjar, pels constants bombardeigs, pels transports etc.

 A la Biblioteca continuem el treball malgrat tot.”

 
A %d bloguers els agrada això: